2011. november 21., hétfő

Vegáknak és húsimádóknak - egy recept, két változat

Nehéz ügy, amikor egy vegetáriánus embert hívsz meg vacsorára, a szerelmed pedig húsimádó. Most mégis sikerült kompromisszumot kötnöm, anélkül, hogy kétféle ételt kellett volna főznöm.

Morzsás karfiol tejszínes baconos mártással
2 karfiolt a rózsáira szedem, megmosom és sós vízben egy fél óráig főzőm, amíg puha lesz. Addig minden mást elkészítek: zsemlemorzsát pirítok, egy tűzálló tál alját kikenem vastagon tejföllel, elkészítem a mártást (bacont kis olajon pirítok, amikor kiengedte a zsírját, akkor ráöntöm a tejszínt (2dl) és felforralom. A végén só, szárított petrezselyem és oregánó kerül bele.) és lereszelek 25 dkg sajtot. Mikor megpuhult a karfiol, leszűröm, összekeverem a morzsával és a maradék tejföllel (összesen egy nagy pohárra lesz szükség) rétegzem, beleöntöm a tűzálló tálba, a tetejére rászóróm a sajtot és berakom grillezni. Addig grillezem, amíg a teteje szépen megpirul. Végül a húsimádóknak a baconos szósszal tálalom :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése