A görög gyros
2 csirkemellet apróra felkockázok, sózom, borsozom és megsütöm. Addig apróra darabolom a zöldségeket: egy szem paradicsomot, egy db lilahagymát, egy marék savanyú uborkát és egy fél fel vörös káposztát. A hús még mindig sül, szóval elkészítem az önteteket. A joghurtos öntethez kell két pohár joghurt, amibe belereszelek 2 gerezd fokhagymát és hozzáadok egy lereszelt kígyóuborkát, aminek előzőleg kinyomkodtam a levét. Sózom és meghintem kaporral, ezután jön a botmixer és az egészet egy homogén szósszá préseli össze. A csípős szósz még ennél is egyszerűbb: ketchup, Erős Pista, sűrített paradicsom összekeverése és kész.Az összerakás pedig a következőképpen alakul: a pitát grillserpenyőben felforrósítom, a közepébe helyezem a húst, rá joghurtos öntet kerül, majd a zöldségek: a hagyma, a paradicsom és a káposzta, utána megint joghurtos öntet, végül az uborka és a csípős szósz. Némi gyakorlás után könnyebben össze tudjuk majd tekerni a pitát, nekem ma sikerült először, pedig már néhányszor elkészítettem ezt az ételt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése