2011. november 25., péntek

Ananászos csirkemell

Vannak olyan ízek, melyeket nagyon érdemes összepárosítani, mert meglepően jó dolgok tudnak belőle kisülni. Szerintem az ananász és a csirke párosítása épp ilyen jó dolog: jól harmonizál az konzerv ananász édessége a csirke ízével. És persze remélem, hogy Olivér is így gondolja :)

Ananászos csirke
Egy kilogramm krumplit sós vízben előfőzök, közepesen puhára. Addig, amíg fő, elkészítem a besamel mártást: 3 evőkanál vajat felmelegítem, két evőkanál liszttel összedolgozom, csomómentesre kavarom, majd fél liter langyos tejes fokozatosan belekavargatok és besűrítem. Én ezután botmixxerrel játszok benne egy kicsit, hogy teljesen csomómentes legyen. Végül megsózom. Ezután egy csirkemellet vékonyan felszeletelek, sózom, borsozom, majd rozmaringos lisztbe mártogatás után kisütöm.
Egy tűzálló tálban rétegzem az összetevőket. Először vajjal kikenem, majd jön egy réteg krumpli utána a mártás, azután még egy réteg krumpli, megint a mártás, ezt követően a hús és a mártás, végül hat karika konzerv ananászt szépen elrendezek a tetején, a maradék mártás rákerül, majd 15 dkg füstölt sajttal zárom le. 15 perc alatt meggrillezem. Ennyi idő épp elég neki ahhoz, hogy az ízek összeérjenek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése