2011. november 17., csütörtök

Tésztaszósz gazdagon...

Most már muszáj tartani egy húsmentes napot, tekintve, hogy már időtlen idők óta csirkét eszünk. Olivér hátán pedig a tésztaszósz hallatára enyhe bizsergés fut végig a hátán, arcán pedig a döbbent kétségbeesés jelenik meg. Így ha nálunk tészta van, akkor nagyot kell alakítanom, hogy jóllakjon az én Csillagom...

Háromsajtos sült tészta
Amíg a tésztát főzöm, addig elkészítem a szószt. Egy fej vöröshagymát és két szál zöldhagymát apróra vágok és olajon el kezdem pirítani őket. Mikor már szép színük van, akkor ráöntök egy konzervparadicsomot és 3 szem apróra vágott friss paradicsomot és egy marék vöröskáposztát (szintén apróra vágott). Kerül még bele két kanálnyi csípős gyrosos szósz, ami tegnapról maradt. Ezután hagyom rotyogni, miközben hozzáadok egy fél üveg olívabogyót, amit előzőleg kettétörtem, és egy csokor, apróra vágott friss bazsalikomot is. Sózom. Majd a kész és leszűrt tésztára öntöm és jól összedolgozom vele. Ezután 10 dkg füstült sajtot, 10 dkg trappista sajtot és 4 dkg mozzarellát reszelek rá, majd ezt is belekavarom. A tetejére ugyanennyi kerül rá ezekből a sajtokból. 13-15 percig grillezem a mikróban, amíg a teteje szép piros lesz. Forrón tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése