2011. december 4., vasárnap

Egy igazi szentesi finomság...




Nagymamámtól kaptam egy csodálatos régi zománcos lábost, így úgy gondoltam, hogy a kipróbálásához valami igazi tradicionális ételt készítek el benne. Ez pedig a lecsó. De mivel tél van és az A-vitaminból sem árt, ezért tökkel készítettem el.

Töklecsó
20 dkg kolbásznak kis olajon kisütöm a zsírját, majd ehhez hozzáadok egy fej apróra vágott vöröshagymát és két gerezd fokhagymát. átkavarom és megvárom amíg a hagyma átlátszó lesz. Ezután kerül rá 6 szem apróra vágott paradicsom, 2 db apróra vágott paprika, 1 fél kaliforniai paprika, szintén apróra vágva és fél kilogramm felkockázott tök. Egy pohár vizet öntök alá, sózom, borsozom és addig főzőm közepes lángon az egésze, amíg minden zöldség megpuhul. Végül belekarikázok egy szál lecsókolbászt és még 2-3 percig főzöm. A végén fűszerpaprikát szórok még bele.

Nagyon finom lett. És rendkívül jól mutat ebben a lábosban ez az étel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése