Nagymamámtól kaptam egy csodálatos régi zománcos lábost, így úgy
gondoltam, hogy a kipróbálásához valami igazi tradicionális ételt
készítek el benne. Ez pedig a lecsó. De mivel tél van és az A-vitaminból
sem árt, ezért tökkel készítettem el.
Töklecsó

20
dkg kolbásznak kis olajon kisütöm a zsírját, majd ehhez hozzáadok egy
fej apróra vágott vöröshagymát és két gerezd fokhagymát. átkavarom és
megvárom amíg a hagyma átlátszó lesz. Ezután kerül rá 6 szem apróra
vágott paradicsom, 2 db apróra vágott paprika, 1 fél kaliforniai
paprika, szintén apróra vágva és fél kilogramm felkockázott tök. Egy
pohár vizet öntök alá, sózom, borsozom és addig főzőm közepes lángon az
egésze, amíg minden zöldség megpuhul. Végül belekarikázok egy szál
lecsókolbászt és még 2-3 percig főzöm. A végén fűszerpaprikát szórok még
bele.
Nagyon finom lett. És rendkívül jól mutat ebben a lábosban ez az étel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése