Zöldséges fasírt
Az aprítóba egy fej vöröshagymát, 3 szál zöldhagymát, 1 konzervnyi kukoricát, 1 konzervnyi zöldborsót, 1 konzervnyi vörösbabot, egy szál sárgarépát, 1 fej zellert és 8 dkg füstölt tarját raktam bele. Addig aprítom az egészet, amíg pépszerű masszát kapok. Ezután sózom, borsozom és apró gömböket formázok a masszából. Majd lisztbe forgatom és forró olajban kisütöm.
Ez persze így egyszerűen hangzik, de azt fontos tudni, hogy ha nem elég forró az olaj, akkor szét fog az egész esni. Az első adaggal én is így jártam, így a darabokat kihalászva a serpenyőből, azokat egy tűzálló tálba helyezve 20 percig grilleztem, amitől szépen összeállt, megbarnult és keksszerű állagot vett fel. És így is nagyon finom, szóval nem kell aggódni, ha nem sikerült fasírt formát kihozni a dologból.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése