2011. december 12., hétfő

Tésztaszósz gazdagon 2.

Megint tészta, először azóta, hogy kiderült, hogy érzékeny lettem a tojásra. A boltban egyetlen tojásmentes tészta árban többszöröse a "normális" tésztáknak. Mantovából jött, penne rigate a neve és teljes kiőrlésű durumlisztből készült. Este sor kerül a tesztelésre.

Sonkás-tejfölös penne
Egy lábasban diónyi vajat és egy pár csepp olívaolajat hevítek. Erre kerül egy fél fej vöröshagyma apró darabokban, egy gerezd fokhagyma és 2 szál csemegehagyma. Üvegesre párolom őket, majd 4 szem dióbél és 20 dkg bacon kerül a lábasba. Ezeket is pirítom kicsit, mielőtt rátennék egy piros kaliforniai paprikát és ugyanezt narancsszínben. Persze apró kockákban. Ezt követően 30 dkg koktélparadicsomot, félbevágva rakok bele és az egészet addig főzöm, amíg szószos állaga lesz. Sózom, borsozom, oregánóval meghintem, majd egy pohár tejfölt kavarok bele. A tésztára tálalás előtt öntöm ezt a szószt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése