2011. szeptember 19., hétfő

A mikró és a szilikon sütőforma nagy dobása...

Mivel nincs normális sütőm, így sokszor trükközni kell egyes ételeknél. DE most édesanyámtól kaptunk mikrót, így ebbe fektetem minden bizalmamat.

Jamie Oliver csodálatos könyvében, (ami tényleg nagyon klassz, annak ellenére, hogy dedós módon ismerteti a recepteket "válaszd le a karfiol külső zöld leveleit és dobd ki - vágd le a karfiol szárát") találtam a receptet, mely a karfiolos-sajtos makaróni névra hallgat. Én persze átkereszteltem, hiszen nem makarónival, hanem fodros nagykockával csináltam, mert így sokkal jobb.

Karfiolos-sajtos sült tészta
Jamie úgy csinálta volna, hogy előfőzi a tésztát és a karfiolt. Ez a dolog nekem is megfelelt, idáig. Utána ő egy krémsajtos, petrezselmes szószt készít, amit a tésztára önt. Az én szószom egy kicsit spécibb: fokhagymát (mert fokhagyma az mindenbe kell ;) dinsztelek egy kis olajon, erre 1,5 tömlőssajt került, meg a tegnapról megmaradt cheddar sajt, tejszín és egy csomó zöldfűszer. Bazsalikom, oregáno, rozmaring... Amit tőlem már megszokhattatok. Jó lett volna még bele a petrezselyem is, de nem kaptam a boltban. A tészta és a karfiol ennyi idő alatt megpuhult, leszűrtem és összekevertem ezzel a sajtszósszal.

No. szuper. Most jött a neheze. Anyutól kapott szilikonos sütőformába öntöttem és Jamie javaslatára a tészta főzőlevéből még öntöttem rá egy kicsit. A tetejére jó sok trappista sajt, szerintem 20 dkg minimum és utána 3-4 miatyánk, a grillfokozat bekapcsolva és hupsz a szilikon sütőforma kis nehézségek árán, de bekerült a mikróba. (Mert rá van írva, hogy a mikróval is barát.) Ezután 6 perc műanyagszag, aminek nem kellett volna lennie, és sok-sok izgulás, de a sajt szépen rápirult a tészta tetejére.

És néhány óra megtudjuk, hogy vajon a szilikon fantasztikus bűze megfertőzte-e a tésztát is...Vagyis néhány óra múlva kiderült, hogy lesz-e vacsora vagy sem. :) Majd írok.

Na jó, bevallom, belekóstoltam a szélébe, és baromi jó :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése