2011. szeptember 28., szerda

Ha már DesignHét...

A DesignHét nemcsak a divattervezőket, művészeket, designereket mozgatja meg, de a food design hívei is előszeretettel kínálják az erre az alkalomra készített különlegességeiket. Most vessünk egy pillantást, hogy az elkövetkezendő tíz nap alatt, milyen extrémnek mondható csodákat kóstólhatunk meg.


A Fruccola Juice Café ajánlata erre a hétre a Fruccola fészek menü, mely a természetből vett alapanyagokat használja fel. A jelszó: az egyszerűség. 1590 forintért kapunk egy madárfészek-salátát, mely stílusosan főként tojásból áll, de emellett még sült gomba és egyéb zöldek is találhatóak ebben a fészekben. Desszertnek pedig ehhez a menühöz madártej dukál, amelyet karamellizált barackkal és mandulával, valamint cékla shottal dobnak fel.

A solymári Zazzi cukrászdában édes design ceruzával várnak minket, melyet a Mástészta alkotócsopot álmodott meg. A ceruza végén egy magyaros alapanyagokkal ízesített cukor található, melyet nyugodtan elfogyaszthatunk, miközben egy adott problémán rágódunk. Akinek pedig nincs kedve Solymárig utaznia a ColorÍZe ceruzáért, az az Insitu design vegyesboltban is hozzájuthatunk mindössze 890 forintért.

De ha éppen nem ceruzavéget kívánunk nyalogatni, akkor a Nostro Gasztrobár ajánlatát is megkóstólhatjuk, mely egy speciális étvágygerjesztő, ami egy hungarikumot, a szürkemarhát tálalja carpaccio formában és mellé sült paprikát és házi készítésű ropit is kapunk, ha 1490 forintért megkívánjuk ezt az "amouse bouche-t"


Ezután betérhetünk a Rózsavölgyi Csokoládéboltba is, ahol venezuelai kakaóbabból készült csokoládét fogyaszthatunk, de nem a megszokott formában, hanem egy fél kilós tömbben, ami sokkal inkább tekinthető szalámirúdnak, mint egy táblának. A fél kilós csokoládérúdra 7.560 forintért juthatunk hozzá, csak arra vigyázzunk, hogy nehogy a vajas kenyerünk tetején kössön ki, mert az íze viszont semmiben sem hasonlít a szalámira.

1500-as partimenüt kaphatunk a 10 nap során, ha betérünk a SUGAR! design cukrászdába. Lesz itt hamburger kétféle csokikrémből, karamell ízű popcorn, csokis-málnás süti, karamellás kávés tejszínkrém, egy kis bebop lime-os joghurtkrémmel és málnaöntettel, és egy darabka chocolate bar is.

Ez tehát a design hét gasztromelléklete. Ízletes falatokat kóstolhatunk végig kreatív csomagolásba burkolva. És mindenképp megéri kipróbálni valamelyiket, hiszen így a szürke hétköznapokba keverhetünk egy kis mókát, játékot. 

Képek forrása: http://designhet.hu/program/32

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése