Tegnap megfőztem előre, mert Olivér az anyukájánál evett, én Zsófival buliztam este, de volt egy kis darált marhahúsom, amit fel kellett használni, mert már nem volt annyira friss. A Virágtól kapott tésztaszószon alakítottam kicsit, hogy belekerülhessen a marha.
Virág isteni tésztaszósza
Hagymát pirítok olajon (kb. egy fél fej vöröset és néhány gerezd fokhagymát), utána ráraktam a darálthúst. (az eredetibe ez nincs). Kicsit szöszöltem vele, hogy majdnem-kész legyen, utána két hámozott paradicsomkonzerv került rá, azt szétnyomkodtam, két tömlőssajt, tejszín és mivel baromi híg lett, így raktam bele tejfölt is. Meg persze bazsalikom, kakukkfű, rozmaring és oregano a só és bors mellé.
Amúgy itt igen nagy gázok adódtak. Virág receptjét tökéletesen követve minimum 8 embernek egy hétig elég ennyi tésztaszósz, kettőnknek meg kis túlzással egy évig, szóval ma tuti ezt eszünk, utána lehet, hogy megy a fagyóba pihenni.
Ja és arra is fel kell készülni, hogy egy idő után ez a szósz önálló életre kell, ami azt jelenti, hogy az én kis konyhámat teljes egészében belepte: a tűzhelyen, a csempán és a környező részeken nagy pöttyekben érezte jól magát, szóval vigyázzunk vele, mert támad!
A buliból későn értem haza, de megnyugtató volt, hogy bármeddig pihenhetek a náthámra hivatkozva és tegnapi tündérkedésemnek hála Olivér ma is kap enni. De. Délben meguntam dögleni az ágyban és pillanatok alatt rámjött a főzhetnék. Boltba nem akartam menni és már régóta akartam csinálni valami levest. A fokhagymát meg imádom, szóval hupsz, életem első levese trá-rá-rá-rá következik:
Az első fokhagymakrémleves
Szerintem 10 perc alatt végeztem vele. Olajon és egy kis vajon 6 gerezd fokhagymát összefonnyasztok, utána lisztet öntök rá. Itt kell aggódni, hogy csomós lesz, mert a forró olaj-liszt kombó szépen labdává gyúrja magát, de valahogy nekem összejött a csomómentesség. Mondhatni, hogy zseniális lett. Utána ezt alaplével lassan felöntöm és összeforralom. A végén tejszínt rá és azzal besűrítem. Közben folyamatosan fűszerezem: az enyémbe só, bors, cayenne bors, kakukkfű és bazsalikom van. Veszek hozzá cipőt, abban szervírozom, ropogós golyókkal és sajttal a tetején. És zellerlevéllel. Állati jó lesz.
És ma már tényleg nem megyek a konyha közelébe... holnapig kibírom, ígérem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése