2012. február 10., péntek

Sült burgonyapüré gazdagon

Kíváncsi vagyok, hogy Olivér mit fog szólni ehhez a menühöz, mert lehet, hogy kicsit extrém, viszont nagyon finom.

Sült burgonyapüré

  1. Burgonyapürét készítek a megszokott módon 1,5 kg burgonyából.-->A meghámozott, felkarikázott burgonyát sós vízben puhára főzőm, leszűröm, egy evőkanál vajat és egy kis sajtot adok hozzá, majd botmixerrel krémesítem.
  2. 1 fej hagymát kevés olajon el kezdek pirítani. Hozzáadok 25 dkg sertéshúst és megsütöm. Sóval, borssal és fűszerpaprikával ízesítem. Hozzáadok egy konzervnyi kukoricát és 80 gramm paradicsompürét. Még egy kicsit főzöm a hozzávalókat együtt.
  3. Egy tűzálló tálra halmozom a masszát. Erre kerül a burgonyapüré. A tetejét megszórom reszelt sajttal és 15 percig sütöm. (amíg a tetejére rápirul a sajt.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése