2012. január 16., hétfő

Olivért szoktatjuk az új ízekhez. :)

Olivér imádja a csirkét és hónapok óta 80-90%-ban csirkét is eszünk. A vöröshúsokkal az a baja, hogy nem olyan könnyed az állaguk, mint a csirkének. Nem olyan puhák. Ami igaz is. Viszont ma megpróbáltam úgy elkészíteni a sertésszeletet, hogy Olivér is szeresse. Reméljük a legjobbakat! ;)

Grillezett sertésszelet
3 tarját kiklopfolok és előfőzöm olyan vízben, melybe előzőleg egy evőkanál paradicsompürét és egy fej hagymát (nem meghámozva, negyedekbe vágva) tettem. 10 perc alatt meg is fő. Ezután kiveszem, letörölgetem róla a nedvességet és befűszerezem: sóval, borssal, korianderrel és fokhagymaporral. Majd mindkét oldalát mustárral bedörzsölöm és kiolajozott, felhevített grillserpenyőben kisütöm. Akkor van kész, mikor szép piros kérget kap a hús. Belül puha lesz, kívül ropogós és összességében nagyon finom.

Ehhez valami hideg saláta dukál. A majonézes krumplisaláta pl. tökéletes. Viszont mivel allergiás vagyok a tojásra, ezért majonéz nem kerül bele, amitől a saláta íze viszont nem változik.

"Majonézes" burgonyasaláta
1 kg burgonyát kockákra vágok és sós vízben előfözök. (ne legyenek teljesen puhák). Ha kész, akkor leszűröm és villával durván áttöröm. 2 kis pohár tejfölt és egy evőkanál majonéz keverek hozzá. Sózom és hozzáadok egy csipet cukrot. Fél citrom levét belefacsarom, majd egy fej apróra vágott hagymát keverek bele. behűtöm és jó hidegen tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése