2012. január 14., szombat

A legismertebb valenciai fogás - az imádott paella

A paella egy igazán ízletes fogás. Tulajdonképpen a rizses hús felturbózott változata. Isteni finom lett a most elkészített változat, mivel a rizst és a többi összetevőt külön készítettem el, aminek az lett a következménye, hogy a húsok és a zöldségek nagyon finom szaftot eresztettek ki magukból, amit az előfőzött rizs szépen felszívott, így egy laza állagú, szaftos fogás készült el.


Paella
Nagy hasznát vettem az aprítómnak, ugyanis minden hozzávalót nagyon pici darabokra össze tudtam aprítani és ez az egész főzési folyamatot jelentősen le is rövidítette. Viszont enélkül is el lehet készíteni a fogást, csak apró kockákra kell felaprítani a hozzávalókat.

Először 400 gramm rizst megfőzöm. Amíg megfő, addig el is készülök a többivel. Egy löket olajat és egy evőkanál kolbászzsírt hevítek és ebbe el kezdek pirítani 100 gramm felkarikázott kolbászt, 100 gramm felaprított bacont vagy tarját és 400 gramm felkockázott és befűszerezett csirkét. Addig pirítom őket együtt, amíg a csirke egy kis színt kap. Ezután kerül hozzá egy fej vöröshagyma és 3-4 gerezd fokhagyma, szintén felaprítva. Egy kis pirítás után hozzáadok egy fej piros és egy fej zöld kaliforniai paprikát (felkockázva vagy felaprítva.) Kevés vizet öntök alá, hogy ne ragadjon oda. Durvára aprított petrezselymet adok hozzá. Hozzáadok 300 gramm zöldborsót is. Egy citrom levét belefacsarom. Egy kicsit rotyogtatom az egészet, utána belekeverem a rizst is és már tálalhatom is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése