2012. január 24., kedd

Gombával töltött pulykacomb - apukám egyik kedvence

Apukám istenítette ezt az ételt szilveszterkor, így muszáj volt anyutól elkérnem a receptet. Utána kicsit oda lett a kedvem, mikor kiderült, hogy gomba is kell bele, tekintve, hogy Olivér utálja a gombát. Viszont a múlt héten engedélyezte :), hogy kísérletezzek egy kicsit ezzel a kis kalapos "jószággal". Szóval most már nem féltem elkészíteni ezt a receptet, ami valljuk be: isteni finom.



Pulykacomb gombával, baconnel töltve
Először a tölteléket készítem el: egy fej lilahagymát és 20 dkg bacont helyezek az aprítómba és felaprítom őket, majd egy serpenyőbe helyezem őket, amibe előzőleg kevés olajat hevítettem. Néhány percig sütöm őket, ezután hozzáadok 15 dkg apró darabokra vágott csiperkét. Megvárom, amíg a gomba kiengedi a levét és elfőzöm, majd az egészet felöntöm egy dl tejszínnel és addig forralom, amíg egészen szilárd állaga lesz. Fűszerezem. Ezután beletöltöm a pulykacombfilébe és azt összevarrom. (Ez nem egy egyszerű mutatvány, a massza folyamatosan szökni akar, a cérna átszakítja a húst, de azért nem lehetetlen megcsinálni.) Ha kész, akkor 600 W-on egy sütőzacskóban 30 percig sütöm a husit, majd 10 percig grillezem a sütőzacskó nélkül és készen is van. A kimaradt töltelékből pedig mártást készítek: felöntöm 2 dl tejszínnel, összeforralom és botmixerrel krémesítem. A mártással és burgonyapürével tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése